Laboranten CT Scan
123

MBB'ers Radiologie, Nucleaire Geneeskunde & Radiotherapie

Wij zoeken versterking!

Want wij werken als één team aan onze missie: 'a cure for every cancer and excellent care for every patient'. En daarvoor zijn we hard op zoek naar radiodiagnostisch- en radiotherapeutisch laboranten en medisch nucleair werkers. MBB'ers die de beste zorg willen leveren aan onze oncologische patiënten en die willen werken in een dynamische, maar vooral ook een hele prettige werkomgeving. Bekijk hier actuele vacatures en hoor van onze mensen zelf hoe het is om bij het Antoni van Leeuwenhoek te werken. Want wij kunnen het #nietzonderjullie

Mauro Laborant radiologie

Vacatures

RT Marleen Femke 20221208 1200X628

Veelgestelde vragen - FAQ

Moet ik al werkervaring hebben om te kunnen solliciteren?

Nee hoor, je kunt ook solliciteren als je net of bijna klaar bent met je studie. Vaak hebben we ook mogelijkheden voor tijdens je studie, als bijbaan. Je kunt dus altijd contact met ons opnemen. Ben je nog niet gestart met je studie of overweeg je een ander beroep? We starten jaarlijks in september met de inservice opleidingen op de afdeling radiologie en radiotherapie. Je wordt dan opgeleid tot radiodiagnostisch- of radiotherapeutisch laborant.

Wat zijn de inservice opleidingen tot radiodiagnostisch- of radiotherapeutisch laborant?

Dit zijn 3-jarige opleidingen waarbij je wordt opgeleid tot radiodiagnostisch- of radiotherapeutisch laborant. Praktijk- en leerperioden wisselen elkaar af. Tijdens de opleiding werk je op de afdeling radiologie of radiotherapie van het Antoni van Leeuwenhoek. Het theorie gedeelte volg je bij de Amstel of Erasmus academie. Meer informatie over de opleidingen vind je op deze websites: radiologie & radiotherapie.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure er uit?

Dat verschilt en hangt af van jouw wensen! Je kunt direct solliciteren, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst een afdeling te bekijken. Ben je enthousiast, dan plannen we daarna een sollicitatiegesprek met je in. Een dagdeel meelopen maakt altijd onderdeel uit van de procedure.

Wat zijn mijn ontwikkelmogelijkheden op de afdeling radiologie?

Het is mogelijk om je, afhankelijk van jouw ambities, te specialiseren in de CT, mammografie, interventie en MRI. Bij deze specialisaties bieden wij post-HBO opleidingen of trainingen aan. Heb je deze specialisaties al behaald? Dan zijn er mogelijkheden om een andere specialisatie te doen of betrokken te raken bij verschillende projecten.

Wat zijn mijn ontwikkelmogelijkheden op de afdeling nucleaire geneeskunde?

Als medisch nucleair werker kun je je werkzaamheden na je inwerkperiode op de gammacamera, toedieningen en PET/CT uitbreiden met bijvoorbeeld radionuclidentherapie, het hotlab en de bereidingen van radiofarmaca. Ook is het mogelijk om wetenschappelijk medewerker op het gebied van nucleaire geneeskunde te worden.

Door continue ontwikkeling, vernieuwing en implementatie van nieuwe technieken, tracers en radionuclidentherapieën, zijn er genoeg werkzaamheden en projecten om aan bij te dragen.

Wat zijn mijn ontwikkelmogelijkheden op de afdeling radiotherapie?

Kom je bij ons werken, dan gaan we graag met je in gesprek over je ambities. Doorgroeien naar de functie medior MBB'er in FWG 55 is mogelijk. Op de afdeling radiotherapie vinden veel klinische ontwikkelingen plaats waar je aan kunt bijdragen. Daarnaast is het mogelijk om je op inhoud en organisatie te specialiseren. Specialisaties waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld treatment planning en brachy.

Moet ik ook nachtdiensten draaien?

Het AVL heeft geen eerste hulp, dus het draaien van nachtdiensten is niet nodig. Op de afdeling radiologie hebben we wel een avonddienst tot 23.30 uur en zijn er oproepdiensten van 23.30 tot 08.00 uur.

Wat zijn mijn arbeidsvoorwaarden?

  • Je salaris zal, afhankelijk van ervaring, tussen € 2.759,- en € 3.922,- bruto per maand bedragen. Dit is conform FWG 50 van de CAO ziekenhuizen.
  • 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
  • Als vergoeding voor de reiskosten krijg je 19 cent per km.
  • Gratis parkeren, korting op OV of spaar fietspunten bij Trappers. Tevens is er een fietsenplan, zodat je voordelig een fiets kan aanschaffen.
  • Sportmogelijkheden in de Fit Boutiqs, gelegen tegenover het AVL.
  • Veel opleidingsmogelijkheden bij onze AVL academie.
  • Een YoungAVL netwerk, een personeelsvereniging en nog zo veel meer!
nucleaire geneeskunde
In het AVL wordt ingezet op het toepassen van de nieuwste technieken met de bijbehorende geavanceerde apparatuur. Hierdoor leer ik steeds weer nieuwe dingen in mijn werk!
Jelmer Medisch Nucleair Werker
IMG 20220719 WA0006

Laboranten schitteren tijdens het Europees Congres voor Radiologie in Wenen

De European Society of Radiology (ESR) is met haar 75.000 leden de grootste internationale vereniging voor radiologie. In maart vond in Wenen het jaarlijks congres plaats (European Congress of Radiology, ECR). De afdeling radiologie heeft het Antoni van Leeuwenhoek rijkelijk vertegenwoordigd. Niet alleen middels 22 presentaties en lezingen maar ook waren onze laboranten het middelpunt van de ECR’s “radiographers" programma. Voor de eerste keer hebben zeven laboranten van de afdeling radiologie hun wetenschappelijk werk internationaal gepresenteerd.